Minden kategória
EN

Aktuális események

Főoldal>Hírek>Aktuális események

A nyomkövető szén-monoxid képes kezelni a gyulladásokat

Idő: 2021-05-11 Találatok: 1

aw0bw-wfm4o

További információért kattintson a Nátrium-hiposzulfit gombra


A szén-monoxidról ismert, hogy mérgező, és a légzőszervek belégzése agykárosodást és akár halált is okozhat, de nyomokban a szénmonoxid csökkentheti a gyulladást. A német és a holland tudósok egy új módszert fejlesztettek ki a gyulladás gyógyítására a karbomonoxid lassú felszabadulásával fotodinamikai terápiával.

A fotodinamikai terápia szelektív fotodinamikai reakció révén történik, hogy elpusztítsa a beteg szöveteket, az emberi testbe vagy a fényérzékenységet fokozó anyagot beviszik vagy a bőrbe injektálják, és a meghatározott hullámhosszúságú fénysugárzási elváltozások helyzete. A németországi Jenai Egyetem és a holland Leiden Egyetem kutatói azt találták, hogy egy hasonló megközelítés aktiválhatja a szénmonoxid molekulákat a testben és a test felületén.

A korábban tárolt anyagokból szén-monoxid-molekulákat szabadítottak fel, amelyeket általában kék vagy ultraibolya sugarakkal besugároznak. károsabb. A probléma megoldása érdekében a kutatók szén-monoxidot tartalmazó mangán-karbonil-vegyületekben alkalmazott fényérzékenyítőket próbáltak ki, majd biztonságosabbá tették a vörös fényt, a fényérzékenyítőt energiává és az energiaátvitelt a mangán-karbonil-vegyületekbe. A mangán-karbonil-vegyületek elegendő energia megszerzéséhez szén-monoxid-molekulákat szabadíthatnak fel.

A későbbi kísérletek során a kutatók műanyag szálat adtak a fényérzékenyítőhöz és a mangán-karbonil-vegyülethez a fibernet-munka előállításához, majd a bőrfelületet gyulladással borították be, vörös fénysugárzással a sebgyulladás gyógyítására. De a kutatók szerint az új. a terápiát még tanulmányozni kell.

Kapcsolat

Csatlakozzon hozzánk és elsőként értesüljön legújabb termékeinkről és promócióinkról.